Szüksége van néhány vízvezeték-tanácsra? Olvassa el ezt a darabot

Ne keresse tovább a cikknél a legnagyobb vízvezeték-tanácsot, amit valaha talál. Aggódik mind a jelenleg felmerülő problémák, mind a jövőben felmerülő dolgok miatt. Olvassa el figyelmesen a cikkben található tanácsokat, és több mint elégedett lesz.

A következő alkalommal, amikor eltömődött lefolyó van, kerülje az egyszerű megoldást, ha a csatornaba üríti a lefolyótisztító vegyszereket. Noha ez a módszer a legkevesebb erőfeszítést igényli, az ezekben a folyékony tisztítószerekben lévő vegyi anyagok rombolóak a csövekre. Ehelyett fontolja meg egy kicsi könyökzsír-dugattyú használatát egy dugattyúval, kígyóval vagy más eszközzel, amelynek célja az eltömődés vegyi anyagok nélküli eltávolítása.

Ha a víz fekete színű lesz, akkor valószínűleg vas- és magnézium-problémája van a vízének. Vegye fel a kapcsolatot egy vízlágyító társasággal, és kérje meg őket, hogy jöjjenek ki, és értékeljék a vizet. Vízlágyító hozzáadásával képesek lesznek megoldani a problémát.

Telepítse a szitacsapdákat vagy a lefolyó burkolatait minden mosogatójára és kádcsatornajára. A legtöbb otthoni vízvezeték-hívás eltömődött csövekről szól. Ezeket a szennyeződések, különösen a haj okozhatja, a csatornák lemosása. A csapda behelyezése azt jelenti, hogy megtisztíthatja a törmeléket, mielőtt a csövekbe kerülne.

Ügyeljen arra, hogy minden házat kihúzza a házán kívül, amikor az őszi szezon eléri. Ez fontos a fagyás esélyének csökkentése érdekében, amely a csatlakozó csöveket károsíthatja. Csatlakoztassa le az összes víztömlőt, és biztonságosan tárolja őket, hogy családja a lehető legjobb helyzetben legyen az eséshez.

A csövek télen a fagyok elkerülésének egyik módja a házban lévő szekrényajtók nyitva tartása. Ez biztosíthatja, hogy megfelelő hőmennyiséget kapjanak a melegentartáshoz. Gondoskodjon róla, hogy a tömlő kívülről lekapcsoljon és fajta legyen, és folytasson egy kis vizet, hogy tisztítsa meg a csöveket a kifelé maradó vízből.

Ha a vízvezeték furcsa zajt ad, akkor elveszítettél valamit, amelyet „légpárnának” hívnak. Ennek újra bekapcsolásához el kell kapcsolnia a fő vízellátást. Vezesse a ház összes csapját, majd kapcsolja be a fő vízellátást. Ennek kellene mindennek jobban hangzania.

Ha PEX csöveket használ otthoni ellátóvezetékekhez, győződjön meg arról, hogy megszerezte a megfelelő eszközöket a munkához. A PEX csövekhez teljesen más típusú szerszám szükséges, mint a szokásos soroknál. A PEX-nek azonban nagyon sok előnye van, ezért ne hagyja, hogy a különböző követelmények eldobjanak.

A WC-vel egyszerűen ellenőrizhető szivárgás, amely hosszú távon végül jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Ennek legegyszerűbb módja az, ha egy kis mennyiségű élelmiszer-festéket öntsön a WC-készülék tartályába egy éjszakán át. Reggel, ha van valamilyen szín a medencében, akkor tudja, hogy van-e olyan szivárgás, amelyre némi figyelmet kell fordítani.

Összefoglalva: sokat tudhatunk a vízvezeték-szerelésről, és a rendelkezésre álló tanácsok közül nem minden hasznos. Ideális esetben ez a cikk vagy új ismereteket adott Önnek, vagy lehetővé tette a jelenlegi ismeretek megszilárdítását. Használja ki ma ezt a nagyszerű információt, és minden vízvezeték-projektnél sikeres lesz.